ספק שביעית האם מוגדר כספק ממון

שאלה:

האם אפשר לדון ספק ממון בפרי שהוא ספק שביעית או דהוי רק ספק איסור, וכמובן הרבה נפק"מ לדבר. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

ספק שביעית הוא ספק איסור ולכן לא ניתן לדון אותו כספק ממון, כל שהספק מתחיל באיסור הרי שהספק הוא ספק איסור. ורק בספק ממון שהספק מתחיל בממון אזי האיסור נגרר אחרי הממון ודנים רק את הספק הממוני ולא את הספק שהאיסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שערי יושר שער ה באריכות בספק ממון מדוע לא מוגדר כספק איסור, ומשם תלמד לכאן.