מצבה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
אנו לפני הכנת ממבה לאבינו ז"ל,ראינו שיש כותבים את שנת הפטירה כך לדוגמא :ה'תשפ"ב
ויש כך: תשפ"ב.
האם יש עניין הלכתי כאן שחשוב שנדע,ומה בעצם ההבדל הזה אומר?
ב. האם נכון הלכתית לציין במצבה את גילו של הנפטר.אם כן באיזה אופן נכון לכתוב?( למשל:נלב"ע ביום ד' בתשרי תשפ"ב בשנת ע' לחייו) או שזה מנהגי אומות אחרות?
ג.נפטר בערב שבת קודש,האם יש מעלה למיין על המצבה או שלא חשוב?
תודה

תשובה:

1. ההבדל הוא אם מונים גם את האלפים או רק את המאות, כל אחד עושה בזה כרצונו…

2. אין צורך ואין איסור.

3. אפשר, שהרי מעלה היא לנפטר שנקבר ללא חיבוט הקבר.

בשורות טובות.