אשר יצר לאחר עשיית צרכיו כשעדיין הוא צריך לגדולים

שאלה:

אדם שיש לו צורך גם ב"קטנים" וגם ב"גדולים", אולם כרגע, מתאפשר לו לעשות רק קטנים (כגון במהלך טיול). האם יברך "אשר יצר" או שיחכה עד שיגיע למקום שיכול לעשות גם גדולים?

תשובה:

צרכיו הגדולים והקטנים הן שתי הנאות שונות, ובהחלט צריך לברך.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התשובה נפלאה ונכונה,אבל כמדומני שפספסנו כאן נקודה חשובה.
    כל האמור לעיל בתשובה מתייחס למצב בו הוא יכול לברך,אבל במצב בו עדיין לא עשה צרכיו הגדולים,היאך יברך בעודו מתאפק ונצרך לגדולים,יש חשש בל תשקצו,ואפילו במקרה שיכול להעמיד עצמו שיעור פרסה עד שיתפנה לגדולים,זו מחלוקת אם מותר לו לכתחילה לברך באופן שכזה, לכן נראה לענ"ד שאם מעריך שיגיע למקום בו יכול להתפנות לגדולים ויסיים עשיית צרכיו תוך 72 דק,יברך ברכה אחת ויחידה לאחר עשיית צרכיו הגדולים ויכוון לפתור הנאתו גם מההתפנות לקטנים שהייתה לפני זמן קצר,לא הייתי מעז להכנס למחלוקת כזו.

  2. אם הוא במצב של בל תשקצו את הצודק, אבל מה שאסור לכתחילה לברך גם בפחות מכך, כאן שיש חשש שיעבור הזמן הראוי לברכה, אם יזדקק שוב לקטנים, אין להשתהות.