צניעות

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי אחות שהולכת עם חצאיות קצרות יחסית (מעל הברך..) ואני ב"ה משתדלת מאוד שלא. יש לי כמה חצאיות בארון שנהיו קצרות עליי וחשבתי לזרוק / למסור אותן ליד שנייה. אבל אחותי רוצה ללבוש אותן. האם יש בעיה הלכתית להעביר לה את החצאיות? (בידיעה שהיא גם ככה תקנה חצאיות באורך הזה בחוץ..)
כנ"ל לגבי חולצות קצרות בשרוול.
תודה רבה!

תשובה:

אם אפשר להמנע מלתת לה אותה באיזה תירוץ באופן שלא יגרום לכעס מריבה אי נעימות וכדומה, זה כדאי, אם אי אפשר את יכולה לתת, היא בין כך הולכת כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל אם יש לי כמה בגדים כאלה (כמות מכובדת) שהם יחסית במצב טוב מאוד שהיא לא ראתה, אז עדיף לזרוק את הבגדים ולא להעביר לה באופן שאני יוזמת? (זה פשוט יכול לחסוך לה את הקנייה הבאה שגם ככה תהיה אותו דבר)