פגיעה ברכב

שאלה:

שלום, לפני כחודשיים מישהי שפשפה את הרכב שלי והשאירה פרטים. מאז היא דוחה אותי במשך חודשיים לגבי התיקון ופיצוי על הנזק. מאז רכב אחר פגע ברכב באותו מקום וכבר נדרשתי ללכת למוסך. אין לי פרטים של הנהג הפוגע בפעם השניה. האם אני יכול לגבות את סכום ההשתתפות העצמית או את חלקו מהפוגעת הראשונה? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג הראשון שפגע חייב לשלם על הנזק שעשה ללא קשר לפגיעה של הנהג השני. ואם הנהג השני הוסיף בנזק, הנהג הראשון לא חייב לשלם על התוספת נזק שעשה השני. ולכן יש לשום את הנזק שעשה הראשון ולגבות ממנו את התשלום שהזיק בלבד.

בהצלחה.