ירוקת על הקוישקלך האם הוי חציצה?

שאלה:

היום בבוקר כשנטלתי את ארבעת המינים הייתה ירוקת שצמחה על הקויישקלך מבחוץ וגם מבפנים – אולי מהערבה? רציתי לדעת האם זה נחשב חציצה ומפריע בנטילה או לא תודה

תשובה:

אני מניח שזה היה חזותא בעלמא ללא ממשות מורגשת במישוש, ולכן אין בזה חציצה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא יודע מה זה אומר חזותא בעלמא, ניקיתי את זה עד כמה שיכולתי בניגוב עם היד וזה ירד – מה שהצלחתי להגיע אליו – וזה לכלך לי את הידאבל זה באמת חומר די דק