י"ג מידות בהושענא רבה

שאלה:

שלום,
בבית הכנסת בו אני מתפלל נוהגים לומר יג מידות במועדים, גם בסליחות שבתיקון עם שבעה כורתי ברית וגם כשמוציאים ספר תורה (ראש השנה, כיפור, סוכות). בכל מקום כמעט קראתי להיזהר שלא להגיד י"ג מידות מאחר ולא אומרים תחנון בין כיפור ועד סוף תשרי ושרצוי לנקוט ב"שב ואל תעשה".
השאלה שלי היא איך אני אמור לנהוג? לשתוק בזמן שכולם עושים י"ג מידות או לא להפריד את עצמי מהציבור?

תשובה:

בודאי יש לומר עם הציבור. המנהג לומר י"ג מידות בהוצאת ספר תורה בימים נוראים וביום טוב שלא חל בשבת, קיים בקהילות רבות מאוד והוא מנהג קדום ביותר.

חג שמח.