ה' שונא בעל גאווה?

שאלה:

כתוב תועבת ה' כל גבה לב וגם אצל שמואל שרצה את אליאב למשוח למלך אמר לו ה' כי מאיסתיהו וזה בגלל מדת הכעס שהייתה בו האם אני יכול להחליט שאם יש בי את המידות האלו הקב"ה שונא אותי ?

תשובה:

חלילה. יש כלל מאוד חשוב שעלינו לדעת ביחס לעצמנו וביחס לקשר שלנו עם בורא עולם: ככל שאדם גדול יותר, ובעל מעלה רבה יותר, יש משמעות רבה יותר לכל עבירה או מידה רעה שיש בו. ככל שאדם קטן יותר, יש פחות משקל לכל מידה רעה שבו. זה אינו מצדיק חלילה שום דבר שאינו כהוגן, אבל כשכתוב תועבת ה', מאיסתיהו זה לא יכול להיות באנשים קטנים כמונו, בורא עולם מכיר את החולשות שלנו, ואוהב כל מעשה טוב שלנו.

חג שמח! שמח עם התורה והיה בן יקר למלך מלכי המלכים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לענ"ד ע"י מקור כזה של "ידוע"….. אפשר לגרום להשקפות או הלכות שנוגדות את התורה אייעץ לכם לא להשתמש בזה כמקור כי אני כבר מכיר אנשים עם רטוריקה משכנעת שמספרים סיפורים בשם גדולים להטות אנשים לאג'נדה שלהם (למשל שראו את הסטייפלר רוקד עם ליקוטי מוהר"ן) והכל בשם הטענה הניצחת שזה "ידוע" לכן עצתי "אל תיפנו אל "הידעונים"….