ברכת המפיל

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם ספרדים אומרים ברכת המפיל עם שם ה' גם לאחר חצות? ובנוסף, האם מותר לקרוא ספר / לראות סרט או להיות בטלפון אחרי ברכת המפיל? (כמובן על מנת שיעזור להירדם..)
תודה רבה!

תשובה:

לפי המקובלים אין לאומרה לאחר חצות, ובשנים קדמונים הגר"ע יוסף חשש לשיטתם, אבל בשנים האחרונות היה מורה לאומרה עד עלות השחר, וכן נוהגים גם בני אשכנז. את הברכה אומרים לפני שהולכים ממש לישון, ולא לפני קריאת הספר.

חג שמח.