ביטחון בה'

שאלה:

שלום וברכה
אדם שיש בידו סכום כסף מכובד, וחושב לתרום אותו לצדקה. (לא התחייב בפה)
והזדמנה לו אפשרות להשקיע את הכסף הזה בדבר שיכול ליצור רווח גדול, אבל יש גם סיכון בהשקעה זו.
האם מותר לו לומר לה': "ה', באופן רגיל לא הייתי משקיע בהשקעה הזו ומסתכן. אבל במקרה זה, שכל הרווחים שיהיו – ימסרו רק לעניים, אני מוכן להשקיע, ואתה תברך שזה יצליח. על מנת כן אני עושה זאת. ורק מכח מחשבה זו אני מקבל את האומץ לעשות את הצעד הזה".

האם לעשות כן?
מצד שני חז"ל אומרים שהמוסר עצמו ע"מ שיעשה לו נס, אין עושין לו נס. (אמנם כאן לא מדובר על נס על טבעי כמובן)
תודה רבה

תשובה:

אם הכסף הוא של צדקה, אין כל מקום לסכן אותו, אדרבה בכספי צדקה יש לנהוג יותר באחריות מאשר בכסף שלך עצמך.