שנים מקרא ואחד תרגום של פרשת בראשית

שאלה:

שלום רב, איך נכון לקראו שנים מקרא ואחד תרגום בשבוע אחרון לפני שמיני עצרת? האם מותר להתחיל לקרוא פרשת ״ברשית״ לפני שמיני עצרת מיום ראשון השבוע? האם צריך לקרא פרשת ״וזות הברכה״ בשבוע שחל שמיני עצרת או שבוע קודם? תודה

תשובה:

בנוגע לפרשת בראשית, זמן קריאת שמו"ת מתחיל משעת קריאת פרשת בראשית בשמחת תורה, שאז 'מתחלפת' קריאת הציבור מפרשת וזאת הברכה לפרשת בראשית (ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מב, הערה ריח, וכן פסק ב'חוט השני', ח"א סימן פז, אות א).