שעון מחובר המתעד פעימות לב

שאלה:

שלום רב
האם מותר שבת וימים טובים לענוד שעון מחובר המתעד את פעימות הלב
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לפרט מה מדובר, אם פעולה של האדם משפיעה על המכשיר, או כל שש אחר, אינני מכיר במה מדובר. בכל מקרה  אם יש בזה ענין של פיקוח נפש אין מקום לשאלה.

רפואה שלמה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שכח

סעיף ב: מי שיש לו חולי של סכנה, מצוה לחלל עליו את השבת; והזריז, הרי זה משובח; והשואל, הרי זה שופך דמים.

סעיף ג: כל מכה של חלל דהיינו מהשינים ולפנים, ושינים עצמם בכלל, מחללין עליה את השבת; ודוקא שנתקלקל א' מהאברים הפנימים מחמת מכה או בועה וכיוצא בזה, אבל מיחושים אין נקראים מכה. הגה: מיהו מי שחושש בשיניו ומצטער עליו להוציאו, אומר לא"י להוציאו (ב"י בשם אורחות חיים ואיסור והיתר הארוך).

סעיף ד: מכה של חלל אינה צריכה אומד, שאפילו אין שם בקיאים וחולה אינו אומר כלום, עושים לו  כל שרגילים לעשות לו בחול; אבל כשיודעים ומכירים באותו חולי שממתין ואין צריך חילול, אסור לחלל עליו אף על פי שהיא מכה של חלל.

סעיף ה: מכה שאינה של חלל, נשאלין בבקי ובחולה; ואין מחללין עליו שבת, עד שיאמר אחד מהם שהוא צריך לחילול, או שיעשה אצל אחד מהם סכנת נפשות. ( וע"ל סימן תרי"ח).