שאלתי שעון מחבר ואבד

שאלה:

שלום ומועדים טובים,
השאלתי מחבר שעון, ולצערי הלך לי לאיבוד.
2 שאלות יש לי.
ממתי אני מחויב לשלם לו? אבדתי את זה בבית. ואני סביר להניח אמצא את זהב מצד שני אין לו שעון.
ב. איך אני שם כמה אני חייב לו? הרי שעון חדש עולה 200. וזה היה אצלנו כשנתיים (שעון כזה של חיילים).
ג. הלכתית, אני יכול גם לתת לו כסף ומספיק, ולא חייב ללכת לחפש לו שעון אחר.

תשובה:

שלום וברכה,

תחפש את השעון בבית, כעבור שבוע אם אתה לא מוצא את השעון עליך לשלם לו עבור השעון. שעון שמחירו 200 ש"ח ומשומש כשנתיים יש לשלם כמאה ש"ח בלבד.

אתה לא לקנות שעון אלא לשלם לו על השעון.

בהצלחה.