קניות עבור לקוחה בחול המועד דרך הרשת

שאלה:

שלום וברכה,
2 שאלות
1. עשיתי ללקוחה רכישות באינטרנט. לא ידעתי שאסור והסתמכתי על דבר האבד שהיא צריכה כמה שיותר מהר את הקניות (משרדים להשקעה)
האם באמת עשיתי איסור?
2. האם מותר לי להתייעץ , לתכנן ולחפש כל מיני מוצרי ריהוט ועיצוב שאני גם נהנית מזה ולרכוש אחר החג? הערה -כמובן שאני מתוגמלת על הרכישות אבל תימחרתי לא נכון אותם ויצא בחלקו האחרון חסד. הייתי צריכה לקחת הרבה יותר.
תודה רבה.
מועדים לשמחה

תשובה:

שלום וברכה

1. זה ודאי לא דבר האבד ואסור.

2. אין לעשות פעולות אלו בחול המועד, יש בזה ביטול קדושת המועד.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היא לא תכניס אנשים למשרד עד שכל הרהיטים יגיעו
    ולכל רהיט לוקח כמה ימי עסקים טובים + עיכבום צפויים עד שהוא מגיע
    שפכה הרבה כסף על העיצוב ולי שכל יום שאין שם אנשים היא מפסידה כסף משמעותי
    לא נקרא דבר האבד?