ציור מגע בחוה"מ

שאלה:

א גוטן מועד!
ברצוני לברר האם באיסור מלאכת אומן של כתיבה שנכלל בזה גם ציור, האם נאסר כתיבה ידנית והיינו ע"י פעולת האדם כשל ציור בעיפרון אלא ע"ג מסך, וכן האם נאסר ציור באופן זה.
[אמנם מבואר בפוסקי שמותר במחשב וכו' אלא דשם איירי בנוגע להקלדה ולא בנוגע לפעולה ישירה כאל כתיבה]

תשובה:

אין הבדל בין הקלדה לציור, הרעיון הוא שמה שרואים על מסך אינו כתיבה ממש אלא אותות חשמליים, וגם זה דבר שאינו מתקיים. ממילא אין הבדל בין שני אופנים אלו למיטב ידיעתי.

חג שמח.