מכירת עציצים בבית לגוי

שאלה:

מי שיש לו עציצי נוי במרפסת פתוחה, ורוצה למכור אותה לעוזרת בית, והיא גם תשקה אותם. האם זה מועיל?

תשובה:

אין כל מקום לעשות הערמות בענין השמיטה, יש לקיים את מצוות ה' בשמחה ובאהבה, תשקה את המעט הנצרך כדי שלא ינזקו, ותשמח שיש לך הזדמנות לקיים מצוות. היתר מכירה שעשו, היה מחמת דוחק וחשש עוני נורא ורעב.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השאלה היתה לא בשבילי…אבל מה שחככתי היה שזה יותר מהיתר מכירה, כי אין כאן "לא תחנם" שזה לא קרקע. וכן הגוי עובד בעצמו. ובאמת יכול לקחת את זה בכל עת. ממש כמו מכירת חמץ.

  2. השאלה מי שיש לו השקיה אוטמטית, שהגרי"ש מתיר במידה ולא משנה המחשב וכד' במהלך השנה. מאידך דעת הגרנ"ק וכן הגרש"ז והרב וואזנר לאסור.
    והוא סומך על הגרי"ש, האם לא כדאי לבצע מכירה לגוי לרווחא דמילתא
    וכן בעציצים בבית שיש כל מיני ספיקות וכד' האם לא כדאי מחד להמשיך להשקות רק בצורה מצומצמת, אך מאידך לבצע מכירה כדי לא להכנס לחשש איסור.

  3. במקרה זה אולי הצדק איתך. אף כי אישית אני חושב שאם אתה סומך על הנחייה מסוימת, לא צריך לחשוש יותר מידי, אם הרב שלך מורה להיתר, הגעת למסקנה שיש לסמוך, לא צריך להתחכם עוד.