הרהורי עבירה קשים מעבירה

שאלה:

שלום הרב, רציתי לשאול:) אם הרהורי עבירה קשים מעבירה, לא עדיף כבר ליפול ביצר (עריות) כדי שאותם הרהורים ואפילו חלומות יפסקו(אומנם לתקופה קצרה) עד להרהורים הבאים? אני בטוח שתשובה היא לא, אבל אשמח לחיזוק מהרב בנושא ואשמח גם לתשובה, איך להפסיק את אותם הרורים שיש לי מהעבר.. תודה!

תשובה:

בודאי שאסור לחטוא. הרהורי עבירה קשים מעבירה זה אדם שמהרהר בכוונה תחילה ומחשב כיצד יצליח לעשות את החטא בצורה הכי טובה… מה שאדם מחמת יצרו נכשל בהרהור עבירה על כרחו אינו בכלל דין זה, כך ידוע מדברי הרש"ש ועוד.

הדרך להפחית את ההרהורים הוא שמירת העיניים ועיסוק בתורה. ככל שהראש מלא יותר בדברי קדושה כך מתמעט הנסיון.

חג שמח. והעיקר לא להיות לחוץ ועצוב, מנסים ואם נופלים, שבע יפול צדיק וקם, העיקר לא להיות בחרדה אלא בשמחה ורוממות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחשבות והרהורים רעים יכולים בוא לאדם כתיקון על העבר. (מובא כמדומני בשם רבי אהרון ראטה זצוק"ל בעל השומר אמונים)
    בעבר חלילה יש שחשבו מחשבות אלו ברצון וזימנו אותן אליהן כדי להתענג מהן חס ושלום (תענוג מדומה, שקרי וירוד מאוד), ולכן כתשובת המשקל באים עליו מחשבות כאלו רק שהפעם הוא מסיח דעתו מהן ומתעסק בקדושה וזה גופא התיקון שלו.
    ומה שהתוודנו ביוה"כ "על חטא שחטאנו לפניך בטומאת רעיון" בוידו של רבנו ניסים, הוא על מחשבות והרהורי עבירה שבחרנו להתעסק בהן ולא על אלה שבאו לנו באונס ולא ברצוננו ואדרבה ציערו אותנו.
    כמה תיקון גדול הוא להסיח דעת מהמחשבות האלה ולהתגבר, כמה התעלות רוחנית תבוא לאדם מגירוש והסחת המחשבות הרעות.
    זה כמו ניקוי הבית מחמץ לקראת הפסח, כאן זה ניקוי וטיהור המוח והמחשבה, והרי המוח הוא עיקר משכן הנשמה!
    אל תיפול ידידי, רק תסיח דעת ואל תתפעל כלל וכלל מזה.