תליית כביסה – בגדים שאינם צנועים

שאלה:

שלום וברכה לרב.
אני השומר מצוות היחיד בביתי, וחלק מהמטלות בבית זה לטלות כביסה…

עכשיו, חלק מהבגדים הם לא צנועים, כך שזה קצת בעייתי לתלות אותם אני מניח…

אשמח אם הרב יוכל להגיד לי אם מותר/אסור לתלות, ואבקש במחילה מקורות, כדי שאוכל להסביר את דברי…

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אין לך איסור לתלות כביסה גם בגדים שאינם צנועים, אין זה בגדרי איסור לפני עיור או מסייע לדבר עבירה. ומאחר שאין בזה איסור לא כדאי להחמיר על עצמך חומרות יתרות במצב שכזה. כלומר, אני מניח שגם כך הסיטואציה הזו שאתה שומר מצוות היחיד בבית מביא אותך לידי שאלות סבוכות ובעיות הלכתיות שנוצרות שלעיתים אף עלולות להביא לידי מתחים עם בני הבית, אז בשאר הנושאים שעולים שאין בהן איסור כמו השאלה הזו לא כדאי להחמיר, בסופו של דבר חומרא זו עלולה להביא לידי קולא בשאלות אחרות.

המון הצלחה ידידי וחג שמח!