קשירה בשבת

שאלה:

שלום ומועדים לשמחה לכבוד הרבנים,
אני חושב שאני לא מבין את איסור מלאכת קושר בשבת.
האם מותר לקשור ז'קט סביב המותן בשני קשרים חזקים כדי שלא יפול במהלך הליכה?
האם מותר לקשור שקית של מאכל בקשר אחד/יותר כדי שלא יכנסו חרקים?
מה למשל יכול להיות אסור במסגרת במלאכה זו בשבת ?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

קשר כפול אסור בשבת, קשר אחד מותר. מותר גם על קשר אחד לעשות קשר עניבה כמו שעושים בשרוכי הנעליים.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חשוב לציין שבני ספרד לא חוששים כלל לקשר כפול בחלוק, כפי שמובא בשם מרן החיד"א שמעולם לא נהגו לחשוש בחלוק לקשר כפול, וראה בשערי תשובה סימן שי"ז בשם הברכי יוסף
    בני אשכנז כן נהגו לחשוש לקשר כפול בחלוק.

  2. גם בין הספרדים זה נתון במחלוקת, ראה רב פעלים ב מד שהבן איש חי החמיר בזה, וראה ילקוט יוסף שם שהמחמיר תבוא עליו הברכה, וגם זה תלוי לכמה זמן זה נקשר.