עקירת עץ פרי

שאלה:

מועדים לשמחה.
ברצוני לשאול לגבי עקירת עץ זית שמפריע בגינה של הבית.
הזיתים שיש על העץ כבר לא טובים לאכילה.
האם מותר לעקור אותו?
אם כן האם מותר לעקור אותו בשנת שמיטה?
ברצוני לציין שהעץ נמצא במצפה רמון של מיטב ידיעתי היא ספק ארץ ישראל לנושאים מסויימים.
אשמח לתשובתכם.
בברכה

תשובה:

אם העץ אכן יבש לגמרי או רקוב לגמרי ואינו מוציא כל פרי, מותר לעוקרו, אולם אם הוא לא יבש לגמרי, עדיף להעבירו למקום אחר על ידי גוי. ראה כאן

אינני בקי די הצורך בגבולות הארץ, אבל לדעת הגרי"ש אלישיב לכאורה עדיין אתם בתוך תחומי ארץ ישראל, אתם ממש על קו רוחב 30, תפנה שאלה זו לבית המדרש אמונת איש באתר שלהם, אני מניח שהם בקיאים בענין זה יותר.