סוכה קטנה – מה עושים?

שאלה:

הזמנו אורחים לחג, ומסתבר שלא יהיה מקום לכל הגברים בסוכה, כך שאם יישבו כולם בתוכה הדבר עלול לגרום לאי נעימות גדולה (מסיבות אישיות אין אפשרות להידחק ולאכול בצפיפות).
האם יש אפשרות שלאחר שהסוכה תתמלא כמיטב יכולתה במצבה הנוכחי, חלק מהגברים יישבו מחוצה לה? חשוב לי להדגיש שאין כאן שום מגמה של 'חיפוף' בהלכה אלא מצב נתון שהשאלה היא איך להתמודד איתו. בנוסף אני רוצה להדגיש שאני מבקש לדעת מה ההלכה אומרת במקרה שלי- פתרונות כמו לאכול בתורות לא יתקבלו בברכה (יש כאן מצב עדין שאני מנסה להימנע ממנו ואשמח לעזרתכם)

תשובה:

ברור שאין היתר לגבר לאכול מחוץ לסוכה… אין כל עצה בענין זה, אלא רק ליידע מראש את האנשים ומי שלא נוח לו, שלא יבוא.

חג שמח.