להתפלל לכיוון ירושלים המשך

שאלה:

בס"ד
מועדים לשמחה
1. אני שואלת שוב רק כדי להבין כמו שצריך. קידוש, הבדלה, הדלקת נרות שבת, ברכות השחר טהתורה , קריאת שמע, פסוקי דזמרה, קריאת תהילים וכו' כל אלו מותר לכתחילה להתפלל ולברך בכיוון ההפוך מירושלים ?2. רק תפילת שמונה עשרה בחול ותפילת שבע בשבת ויום טוב חובה גמורה להתפלל רק לכיוון ירושלים ?
3.ואני אישית לא לא איפה ירושלים בדיוק אז אני מתפללת באותו כיוון כמו שמתפללים בבית הכנסת שבשכונתי. זה בסדר ?
4. אני נוהגת להתפלל ערבית של ליל שבת ויום טוב ליד שולחן השבת איפה שדולקים הנרות, אם אתפלל תפילת שבע לכיוון ירושלים, אצטרך להיות עם הגב לשולחן ולנרות, האם זה מכובד ?
5. כשאני מתחילה כל תפילה לפני שמגיעה לשמונה עשרה אפשר להתפלל בכיוון ההפוך מירושלים ואז להסתובב לכיוון ירושלים רק בזמן שמונה עשרה/שבע , ואת שארית התפילה ועלינו לשבח וכו' שוב לכיוון ההפוך לירושלים ? זה בסדר?
אני שואלת זאת כי החלונות של הבית יוצאים לכיוון ההפוך לירושלים ואני רגילה כבר יותר מ 11 שנים להתפלל מול החלונות ומאוד קשה לי לשנות את ההרגל שלי , לכן אני שואלת אם אפשר להתפלל את כל התפילות כמו שהתפללתי עד כה לכיוון ההפוך ורק ב 18 להסתובב לכיוון ירושלים.
תודה רבה מראש

תשובה:

1. נכון.

2. נכון רק שמונה עשרה.

3. בסדר גמור, הכיוון הוא כללי לא יכולים ולא צריך לדייק.

4. מכובד מאוד.

5. רק שמונה עשרה לירושלים.

חג שמח.