קפה עם חלב בבוקר מחוץ לסוכה

שאלה:

אני גר בדירה במרחק של 500 מטרים מבית ההורים האם יש התר לשתות קפה בבוקר עם חלב לפני התפילה בדירה הנ"ל ללא הסוכה והאם שתית חלב וקפה נחשב קקבע לחיובא

תשובה:

שתיית קפה עם חלב אינה נחשבת קבע ומותר לעשות זאת חוץ לסוכה. יש שמהדרים כל דבר לאכול ולשתות בסוכה אבל זה הידור בעלמא, מן הדין אין בזה כל חיוב.

אבל לא הבנתי היכן אתה ישן? אם אתה בבית ואין לך שםן סוכה? הקפה זה בסדר גמור, אבל שינה חייבת להיות בסוכה!

מועדים לשמחה.