הסכם יששכר זבולון- מצוות

שאלה:

שלום וברכה, יש לי ב"ה הסכם יששכר זבולון כבר מספר שנים עם אברך שלומד תורה, אני מביא לו סכום יפה מאד ב"ה מידי חודש. האם פרט לזכויות מלימוד תורה שלו שאני מקבל חצי מהזכויות, האם אני מקבל גם משאר הזכויות? כמו תפילות , מצוות וכו..?

תשובה:

מצד עצם ההסכם לכאורה אין קשר, שילמת על לימוד תורה, על התפילות לא שילמת… אבל ודאי יש לך גם לגבי כל מערכת יומו זכות רבה בעצם זה שאתה תומך בו. כלומר, דינך בזה כמו כל אדם שיפרנס תלמיד חכם בלי לערוך איתו הסכם יששכר וזבולון שודאי יש לו זכות בהיותו תומך בו ומסייע בידו בתפילותיו ומצוותיו.

ברכה והצלחה ומועדים לשמחה.