תרומת ספרים / עבודה בחוה"מ

שאלה:

שלום הרב,
יש לי שתי שאלות שדי לא קשורות אחת לשניה אבל אני אשמח לקבל עליהם תשובה.
הראשונה:
מישהי פירסמה בפייסבוק שהיא מוסרת ספרי קודש, אני וחבר הלכנו ולקחנו כמה ספרים, בעלה שאל אותנו האם הספרים האלה הולכים לבית כנסת או כולל ואני הסברתי לו שאנחנו תלמידי ישיבה, וחלק מן הספרים נקח לעצמנו וחלק נשים בישיבה. לאחר מכן דעתי לא נחה לגבי האם הם הבינו שאנחנו לוקחים חלק מן הספרים אלינו ושלחתי לה הודעה ושאלתי שוב האם זה בסדר שחלק מן הספרים אנחנו לוקחים לעצמנו והיא אמרה שכן. השאלה שלי היא האם צריך להיות יחס בין כמות הספרים שאני אשמור לעצמי ללימוד אישי לבין כמות הספרים שאני אשים בבית מדרש? לקחתי לדוגמה 20 ספרים האם אני יכול לקחת את הרוב אליי בהנחה שאני אלמד בהם גם בישיבה? כמובן שהמודעה היא פשוט פרסה ספרים למסירה ולא ציינה למי, ויכול להיות שבעלה פשוט שאל כי רצה לדעת לאן הם יגיעו.
שאלה שנייה: לצערי הייתי חייב לעבוד בחול המועד כי אני עובד בבית ספר ויש קייטנה בחול המועד ואני לא יכול להשאיר כיתה בלי מורה. השאלה שלי היא האם יש עניין לתרום את הכסף הזה שהרווחתי ביומיים שטני עובד למטרה מסוימת?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לקחת את הרוב אליך.

אין ענין לתרום את הכסף, מה שמותר לעבוד מותר.

מועדים לשמחה.