נעלים עם אור בשבת

שאלה:

שלום רב, מועדים לשמחה.

נעליים עם אור דולקת (led) אבל בשבת אני מכבה את האור שלא ידלק, מותר להשתמש בשבת? אין בעיה של איסור מוקצה?

תודה מראש

תשובה:

לכאורה כיון שעיקר שימושו לנעליים והאור הוא שולי, אין בזה דין מוקצה, וככל כלי שעיקר מלאכתו להיתר, ואם לא יהיה אור בשבת – מותר.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה גם אם הדריכה על הנעל מפעילה את האור או האור פועל מעצמו כמו פנס שמע יש מנגנון רגיש למשקל שממשיך לפעול גם כשהאור לא נדלק?
    מועדים לשמחה