לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כתיבת קבלה של בית כנסת בחול המועד

שאלה:

שלום. האם מותר לי לתת כסף על נדבות לבית הכנסת בחול המועד בידיעה שאם אעשה כן הגבאי קרוב לודאי יכתוב לי קבלה על זה בחול המועד? תודה ומועדים לשמחה

תשובה:

אם אין חשש שתשכח אחרי החג, תן אחרי החג, אם יש חשש שתשכח תן בחול המועד, ואם הגבאי נותן קבלה זה מבחינתו צורך המועד, הוא אינו יכול לזכור עד לאחר החג. כמובן שאם אתה רואה אותו כותב תאמר לו שאין לך צורך בקבלה… מה יש לך בזה צורך? אם אתה זקוק לסעיף 46 וכדומה, תבקש קבלה אחרי החג.

מועדים לשמחה.