הגביה מציאה של כסף ע"מ להשיב

שאלה:

שלום, מצאתי על הריצפה בחנות 100 שקל אמרתי למוכרת שמצאתי 100 שקל והיא לקחה ואמרה אם מישהו ישאל אחזיר לו, אם לא יבוא מישהו תוך כמה ימים למי שייך המציאה?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שייך למוצא שהגביה תחילה.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה המוצא כסף בחנות במקום שנמצאים הקונים זכה המוצא בכסף. ולכן המוצא שהגביה זכה בכסף, ולמרות שלא התכוון לזכות בכסף אלא דעתו להשיב את הכסף, והוציא את הכסף מידו ונתן למוכר, אך כיון שהגיה הכסף לידו אין צריך כוונה לזכות, כיון שיד הוא כחצרו של אדם בקניין חצר אין צריך דעת לקנות – ראה נתיבות סימן רנו ס"ק ד.