שילוח הקן / מעמיד בדבר המקבל טומאה – בדיעבד

שאלה:

שלום כבוד הרב,

א. לפני כמה דקות פתחתי את החלון וציפור נכנס לי לבית ואז יצא וברח.
התכופפתי וראיתי שיש ביצה אז לקחתי אותה לשם מצוה, האם קיימתי את המצווה ? [הקן היה בסוג שלמרפסת מאוד צר כזה עם מוטות ברזל אבל נראה לי שראיתי שזה לא מעכב]

ב. מותר לצאת באמצע קדיש אם אני עדיין שומע ועונה אחריהם חמש אמנים ראשונים ?

ג. סכך שהונח על המסגרת ברזל בדיעבד אפשר לברך בתוכו ?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בזה קיום מצוה, המצוה היא רק כאשר האם רובצת על הביצה ואתה משלח אותה ולוקח את הביצה.

2. אם אתה שומע ועונה מותר לצאת. אבל למה לא להמתין לסוף?

3. בדיעבד מעמיד בדבר המקבל טומאה אינו פוסל. ראה משנה ברורה תרכט כט.

מקורות:

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה רבה !
    1. אירע לי היום שהזזתי את המסגרת של הסוכה בטעות בהליכתי, והיות והסוכה עם ארבעה חוטים שמשמים כלבוד האם דבר זה פוסל (אולי משום תעשה ולא מן העשוי) ?

    2. קשרתי את אותו הלבוד בגומי מתוח אבל המסגרת עשוייה ממוטות עגולות שאין להם לולאה להכניס בה את הלבוד , ואפשר שתזוז הלבוד בדחיפת יד או רגל וכדומה.
    האם הואיל ואפשר להוזיז את מקום הקשירה עם המוטות הסוכה פסולה ?