עבודה בחול המועד

שאלה:

1. האם מותר לעבוד בחול המועד מי שנמצא במינוס,
האם מותר לעבוד באבטחה בחול המועד והאם מותר לעבוד בחול המועד מי שהרבה זמן לא עבד ולא יעשה טוב להיות בבית עד שייגמר חול המועד .
2. במידה ומותר להתחיל עבודה בחול המועד, האם זה בסדר לרשום בפלאפון את מה שלומדים בהתלמדות בימים הראשונים שלומדים מה לעשות בעבודה ?

תשובה:

שלום וברכה

1. ככל שיש אוכל לחג והעבודה אינה נצרכת לפרנסת החג אסור לעבוד, למי אין מינוס…

מותר לעבוד באבטחה בחול המועד ככל שהדבר נדרש לצורך המועד. ובפרט מי שהשהות שלו בבית מזיקה לשלום ביתו.

2.יש להקל ברישום ממוחשב בטלפון ללא הדפסה.

חג שמח.