יהודי שאמא שלו גויה – יש דבר כזה?

שאלה:

שלום הרב
השאלה שלי היא כזאת יכול להיום עכשיו בנאדם שהוא הכי צדיק מקפיד על כל מצווה קלה שבחמורה והכי חשוב אוהב את השם אם יש לא מצד האמא איזה ספתא רבה רבה לא יהודיה אז הוא גוי עכשיו השאלה היא בשביל ההעם היהודי זה בעיה מבחינתה חיתון מנין וכאלה ואבל באמת קשה לי להאמין שבורא עולם יסתכל על אדם כזה שכמו שאמרת צדיק אדם יהודי בכול רמח איבריו אני יבין איך אנחנו בני האדם יפסלו אותו אבל בורא עולם יפסול אותו על התבוללות שקרתה לפני 200משנה של לאותו אדם אין חלק אין לו מה לעושות נגד

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

נראה לי שהמבט שלך על הנושא הוא שגוי… אף אחד לא מסתכל על אדם כזה במבט שלילי, מעשיו נהדרים והוא איש מצויין, רק טכנית הוא פשוט גוי, זה הכל… אם אמא של אמא שלו היא גויה, ממילא גם אמו גויה ואף הוא אחריה, זה ענין טבעי פשוט, הקביעה על אדם אם הוא יהודי או גוי היא לפי יחס אמהי בלבד, ואין משמעות בנקודה זו לאביו. הכל מצויין איתו, אבל הוא פשוט לא יהודי, כמו עוד הרבה אנשים טובים ונחמדים בעולם שאינם יהודים. אדם כזה יכול בהחלט להתגייר כהלכה, לקבל עליו עול מצוות בלב שלם, והוא יהיה גר צדק ש48 פעמים התורה מצווה לאהוב אותו ולקרב אותו.

ברכה והצלחה ויום נעים.