הנחת תפילין בכותל

שאלה:

שלום,

בעוד מס' שבועות בני בע"ה יעשה את טקס הנחת התפילין בכותל.
במסגרת זאת נקבע לנו השעה 12:00 בצהריים לטקס, ע"י הקרן למורשת הכותל.
להבנתי אני אניח תפילין ואתפלל שחרית בבוקר, ובכותל במסגרת הטקס אניח שוב.
האם אכן כך?
במידה ואצליח להקדים במעט (נניח ל-10:30) את הטקס, במעט האם נערוך את תפילת השחרית במסגרת הטקס?
תודהשלום,

תשובה:

בכל מקרה מדובר אחרי זמן תפילה… תתפללו בבוקר בשעה הנכונה והטובה וגם הבן יתפלל איתך, ובמדיה והוא כבר נעשה בר מצוה יניח תפילין כמובן בבוקר, ואחר כך כשתבואו לכותל תניחו שוב תפילין בברכה ואפשר לעשות טקס ללא תפילת שחרית.

ומה שהכי חשוב זה שהילד ידע יבין ויפנים, שיהודי מניח כל יום תפילין בבית הכנסת בתפילת שחרית בלי לוותר לעולם, לא משנה היכן נמצאים ומה הולך היום, התפילין צינור הקשר של היהודי זה משהו שמלווה את האדם בכל מקום ובכל מצב.

רוב נחת ושמחה, תזכה לבנים ובנות צדיקים וצדקניות אוהבי ה' ויראי אלוקים, שלמים ובריאים ברוח ובגשם.

חג שמח.