אישות וטהרה

שאלה:

שלום כבוד הרב
הייתי אמורה לטבול ביום ראשון
התארגנתי ובאתי ללכת לטבול ובעלי אמר לי שהוא לא רוצה שאני יטבול
הטענות של בעלי שאני מגעילה אותו בגלל שאני צורחת כל הזמן כועסת
ושהוא איתי אחרי המקווה הוא נזכר בזה ולא מוכן להיות איתי
כרגע לא טבלתי כבר עברו כמה ימים
מה עלי לעשות
הוא טוען שאני מורדת

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך כואבת מאוד, ניכר שיש ביניכם קושי גדול בזוגיות, ואכן הנושא כלל אינו מקווה כרגע, אלא איך פותרים את הבעיה. אין זה נכון להשאיר את המצב כך שיש מריבות בבית וכעסים, וכי אם תלכי למקווה כבר יהיה טוב?! בודאי שלא! תפני לבעלך ותאמרי לו שחשבת מאוד על הדברים שאמר וזה כואב לך, כי את אוהבת אותו ורוצה חיים טובים, ואת חושבת בייעוץ עם הרב  שיש לפנות לייעוץ זוגי מיד לאחר החג, כאשר את מבטיחה בלי נדר ליישם כל שיאמר, וגם הוא יישם וכך יהיו לכם חיים שמחים טובים ומאושרים.

חג שמח ובשורות טובות.