רוב בנים דומים לאחי האם, זה עדיין כך בימינו?

שאלה:

רוב בנים דומים לאחי האם, זה עדיין כך בימינו? יש לחפש אחים מעולים?
תודה

תשובה:

ככל שהדבר הוא סגולי אין סיבה שהדבר הזה ישתנה באופן מהותי, ובס' צדקת צדיק לרבי צדוק הכהן מלובלין כן מבאר ענין זה באופן סגולי. אבל בודאי יש הבדל אחד גדול, משום שאם בעבר מעבר לעצם הענין הסגולי גם היתה זו מציאות סביבתית, האשה היתה מכירה רק את אחיה וממילא כך היתה מחנכת גם את בניה, היום נשים מקבלות חינוך בבתי הספר וכו', ולא תלויות במה שמכירות מהבית בדוקא, ולכן, ככל שהזדמנה לך אשה טובה נאה וחסודה במעשיה הטובים, אין לחשוש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וכמובן שיש יוצאי דופן.

    כמו שמצינו גבי יצחק שלקח את רבקה "אחות לבן הארמי" בראשית כה כ

    ופרשי להגיד שהיה שהיתה בת רשע ואחות רשע ובמקום רשע ולא למדה ממעשיהם.