סכך

שאלה:

שלום רב,
רוח חזקה כבר העיפה את הסכך שלנו כמה פעמים. בבית יש לנו קרש גדול, אך עם מסמרים בתוכו. האם ישנה אפשרות להשתמש בסכך זה או אסור משום דבר המקבל טומאה ואין גידולו מן הקרקע או שמא הוא בטל ברוב?אם אסור הם אפשר להוציא את המסמרים וע"י זה יוכשר הקרש?

תשובה:

אין צורך להוציא את המסמרים, העיקר לא לתקוע אותם בסכך ולחברו על ידם.  כמו כן, כדאי לקשור את הסכך בסיבי גווה שאינם מעובדים הכשרים לסיכוך, כך לא יפול.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. השתמשתי בקרש זה כדי לשמור על הכיור שממוקם במרפסת שלי שלא יפגע ממשהו וכד', האם יש עליו דין שהוא ראוי לקבל טומאה ככלי או שמא הוא ככלי עץ העשוי לנחת ולכן לא יכול לקבל(או שמא בכל זאת הוא כן ראוי ולכן אסור לשים אותו על הסכך הקיים)?