לקנות מתנה לאישה בחול המועד כשחל יום הולדתה באסרו חג

שאלה:

שלום הרב,
האם מותר לקנות לאישה מתנה בחול המועד כשחל יום הולדתה באיסרו חג?

תשובה:

אין לקנות בחול המועד, צריך היה לעשות זאת לפני החג… כרגע תאמר לה שבגלל קדושת המועד אתה דוחה את קניית המתנה לאחר החג, ותעשו זאת יחד וכך יהיה לה כיף ונחמד לבחור בעצמה את המתנה.

חג שמח וחיים טובים שמחים ומאושרים.

[אם אינך יודע לומר זאת באופן שיש חשש לפגיעה עלבון ומריבה בבית חלילה, כמובן תקנה עכשיו].

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכאורה שייך לקנות על מנת לתת לה בסעודת נעילת החג לפני השקיעה וממילא נכנס עד בין השמשות שהיא כבר מוכנה להחמיר על עצמה גם שיטת החרדים זצ"ל שזה כבר יום ההולדת שלה.ומעשה הקניון אפשר לבקש בערב חג מאדם שלישי,וכמו המוכר( אחרי התשלום)- להגביה המתנה ולהקנות המתנה לאישה,וכך גם יקיים בנוסף שמחת יום טוב לפי יתר השיטות והכל יבוא על מקומו בשלום,וגם אפשר שכך גם ההוצאה היא לא תהיה נכללת במה שנקצב מראש השנה ….