כשרות סכך לייסטים המושחלים בחריצים

שאלה:

מועדים לשמחה!

הסכך שלי עשוי מלייסטים שמוכנסים באלכסון בתוך קרשים מחורצים (ללא מסמרים). האם יש לפקפק בכשרות הסכך מדין סולם כמו שהובא בשולחן ערוך סימן תרכט סעיף ז' שמא יש לסולם כזה בית קיבול וגם החריצים הנ"ל הגם שהם פתוחים יכולים להחשב בית קבול. מה גם שהספק בשו"ע הוא לגבי לסכך על גבי סולם שכזה כל שכן אצלי שהוא הסכך עצמו.

תשובה:

זה לא בית קיבול, כיון שזה פתוח משני הצדדים, הבעיה היא רק אם זה מהודק בתוך זה בחוזק, שאז דינו כסכם המחוזק במסמרים שדנו הפוסקים לגבי כשרותו, ועל פי דברי התוס' בסוכה ב א.