פסל היוצא מן הסוכה

שאלה:

שלוש דפנות 56 ס"מ בצורת חית. אבל הסכך ממשיך מעבר ל-56 בשתי הצדדים. עד כמה מותר לשבת? מותר גם היכן שאין דופן?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אין לצמצם כל כך, מספיק שירד סנטימטר אחד והסוכה כבר פסולה… שנית למה לעשות בשיעור הקטן… לדעת החזון איש שבעה טפחים זה 70 ס"מ וסוכה זו פסולה לגמרי לדעתו. ולשאלתך: במקרה כזה ששום דופן לא נמשכת הלאה, אין לשבת מחוץ למקום הדפנות, דין פסל היוצא מן הסוכה לדעת התוספות ועוד ראשונים הוא רק באופן שדופן אחת נמשכת הלאה ולכן גם בצד שכנגד נחשב כאילו יש דופן כנגדה. ממילא יש לטרוח עוד ולהגדיל בצד אחד כמלוא השיעור שרוצים לשבת.

חג שמח.