סוכה ספק פסולה

שאלה:

שלום הרב,
הזמינו אותנו לסעודת חג (לשני בערב) לסוכה שיש סיכוי שהיא פסולה, (הדפנות מן הסתם לא קשורות היטב).
היום שמעתי שהסעודה הראשונה היא מן התורה אז מיד רציתי לבטל,
אך יש סיכוי גבוה מאוד שייפגעו.
כיצד עלינו לנהוג?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב בראשית הדברים לציין, שהנושא אינו סעודה ראשונה או שניה, כל אכילת פת מחוץ לסוכה היא אסיור תורה, מה שאמרו לגבי היום הראשון הוא שיש מצוה לאכול פת בסוכה בשונה משאר ימים, אבל מי שאוכל פת גם בשאר ימים חוץ לסוכה עובר באיסור תורה.

תפרט את הבעיה, וננסה לבדוק אם אכן הסוכה פסולה. ובכל מקרה אולי כשתגיע תבוא מוקדם ותציע בעדינות לחזק כדי שהסוכה תהיה מהודרת לכל הדעות. אי אפשר לאכול בסוכה שספק פסולה גם אם מישהו יפגע. תמיד גם אפשר לומר שפתאום יש לך וירוס ואתה מרגיש לא טוב. מותר לשקר כדי להמנע מאיסור.

חג שמח.