מסיק חוויתי ולימודי בחול המועד

שאלה:

שלום וברכה,
שנה טובה וגמר טוב,
האם יש אפשרות בחול המועד לצאת למסיק זיתים ועצירת שמן? אין מדובר במלאכה מקצועית אלא בעיסוק חוויתי עם המשפחה, תוך דגש נוסף על הבנת הנושא והארת דברי חז"ל בש"ס בנושאים אלו?
תודה וחג שמח!

תשובה:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הדבר עצמו מותר, הרי שהם עובדים בדבר המותר… אמנם בדבר שהוא מלאכה ממש יש איסור בנטילת השכר גם בדבר הנעהש לצורך המועד, ולכן לא הייתי מעסיק אותם ולא עושה כזו מלאכה, אבל לא נראה שזה ענינם של המתארחים אחר שעצם הפעולה מותרת ורק נטילת השכר אסורה.