האם מותר לאכול ארוחה לא בסוכה?

שאלה:

שלום וברכה,
אני חוזר בתשובה ומשפחתי רחוקה מתורה ומצוות אבל יש להם עדיין זיקה ליהדות והם למשל צמים בכיפור, לא אוכלים נבילות וטריפות וכדו'
השנה אין לנו סוכה כמו בכל שנה לצערי הרב ואני רוצה לאכול עם משפחתי ארוחת חג אבל אין לנו סוכה
האם מותר לאכול ארוחה בחג הסוכות אע"פ שזה לא בסוכה? והאם יש בזה מצוה? (הכוונה לארוחה ללא לחם)
(אני אשתדל לאכול לפחות רק כזית לחם בסוכה בערב החג אנסה למצוא סוכה של בית הכנסת)
תודה רבה על העזרה!

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק כמו שלך, אתה יכול להקל באכילת בשר דגים תפוחי אדמה וכדומה חוץ לסוכה, אבל לא לחם זה ברור, אבל גם לא מזונות כמו פסטות מאפים וכדומה הנאכלים בסעודה כמו בורקס וכדומה.

וכמובן אין לוותר על אכילת פת בסוכה הלילה שהיא מצוה מהתורה, תעשה כל מאמץ בענין זה! כמו כן רצוי מאוד בשבת וחג לאכול פת כמו בכל שבת, אטם תצליח.

בשורות טובות. המלצה שלי, להתעקש שתהיה סוכה בבית, הם יודעים שאתה חוזר בתשובה, אם יראו שזה כואב לך מאוד יעשו עבורך את המאמץ, אפשרי לבנות אפילו בחול המועד אם לא יספיקו היום, תעשה כל מאמץ תזכה אתה וגם תזכה אחרים.

חג שמח, וחזק ואמץ!!!

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.