ברכת לישב בסוכה

שאלה:

שלום הרב,

למנהג האשכנזים מתי מברכים לישב בסוכה?

תודה רבה

תשובה:

למנהג בני אשכנז גם באכילת מזונות יותר מכביצה מברכים ברכת לישב בסוכה, ושלא כמנהג בניט ספרד שמברכים רק בעת אכילת פת או מזונות בשיעור קביעת סעודה. אם לכך היתה כוונתך בשאלתך?

מקורות:

משנה ברורה סימן תרלט ס"ק טו: (טו) אם קובע עליו וכו' – ר"ל שאוכלם בחבורה או שאוכל שיעור חשוב שקובע סעודתו בזה ולא די שיאכל מעט יותר מכביצה כמו בפת ועיין במ"א שהקשה ע"ז ודעתו דדינו ממש כמו בפת דיותר מכביצה מעט חייב בסוכה אכן לענין לברך לישב בסוכה דעת האחרונים דאין לברך רק כשיקבע עליו סעודה כמו שכתוב בשו"ע. ודע עוד דהסכימו כמה אחרונים דנכון להחמיר מלאכול בשר ודגים וגבינה חוץ לסוכה ודוקא בקביעות אבל שלא בקביעות אין להחמיר כלל:

משנה ברורה סימן תרלט ס"ק מו: מנהג כל העולם כדעת הפוסקים שאינם מברכים אלא בשעת אכילה ואפילו אם יושבים בסוכה קודם אכילה שעה אינם מברכים דס"ל דברכה שמברכים אח"כ על האכילה היא פוטרת הכל שהיא העיקר והיא פוטרת השינה והטיול והלימוד שכולם טפלים לה וכתבו האחרונים דנכון הדבר לצאת גם דעת הפוסקים הראשונים ולא לישב כך בלי ברכה וע"כ תיכף בבואו מביהכ"נ יברך על דבר שהוא מחמשה מינים ויאכל ממנו מעט יותר מכביצה ויברך לישב בסוכה ולא יברך אח"כ בשעת אכילה:

הצטרף לדיון

תגובה 1