איגוד לולב

שאלה:

שלום

מה הדרך לאגוד לולב כשמשתמשים בקושיקלעך?
כמה קשרים יש לעשות? כמה על הלולב, כמה על הלולב יחד עם ההדסים והערבות?
והאם הקוישיקלעך עצמם נחשבים לקשר אחד?
וכשקושרים את שלושת המינים באזור של הקושיקלעך, יחד עם הקושיקלעך זה נחשב לקשר?

השאלה היא למנהג ספרד (החסידים)

תודה

תשובה:

שלום וברכה

על הלולב עצמו נהגו לעשות שלוש טבעות, כנגד אברהם יצחק יעקב. מעבר לכך נהגו לעשות טבעת רחבה סביב כל הקושיקלאך, וכיון שיש שחששו שכריכה אינה קשר, נהגו לעשות גן בחתיכה דקה של עלה, קשר כפול שאוגד אותם היטב אף הוא על הכל יחד.

חג שמח.