שהחיינו לחולה קורונה שלא אוכל בסוכה

שאלה:

שלום. אדם שיש לו סוכה למטה בחניה אבל הוא חולה קורונה ולכן לא יכול לאכול בסוכה כזית פת.
א. האם נחשב בגדר מצטער ויכול לאכול בביתו כרגיל.
ב. האם יכול לברך שהחיינו בקידוש בביתו אע"פ שלא מקיים מצות סוכה? שהחיינו זה על עצם היום?

תודה רבה

תשובה:

אין כל מקום לוותר על אכילת כזית פת בסוכה. אחרי שכולם ירדו וחדר המדרגות ריק, הוא יכול לרדת לסוכה עם שתי מסכות, לעשות קידוש ולאכול פת, ואין כל סיבה לוותר על כך.

השחיינו הוא גם על עצם היום, אבל לא זה הנושא, אין פשוט סיבה לוותר על המצוה.

חג שמח ורפואה שלמה.