קרפ צרפתי

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב!

1.הבנתי שברכה ראשונה על קרפ צרפתי זה מזונות,
אך מה הברכה האחרונה על קרפ צרפתי ? בורא נפשות או על המחיה?

בנוסף גם קראתי פעם שלא ניתן לקבוע עליו סעודה גם אם יש כמות של קביעת סעודה. 216-224 גרם.

תשובה:

1. על המחיה.

2. נכון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למה הברכה על קרפ צרפתי היא מזונות הרי כל המטרה של הבצק היא להחזיק את השוקולד אוכלים אותו בשביל השוקולד (ע"פ שו"ע או"ח סי' ריב' סע' ב "מרקחת שמניחים על רקיקים דקים אותם רקיקים הוו טפלה למרקחת שהדבר ידוע שאין מתכוונים לאכול לחם")

  2. המשנה ברורה כבר מעיר שזה הכל כאשר כל הכוונה באמת להחזיק, ברור הדבר שבקרפ זה לא כך, אתה לא בא לאכול שוקולד אלא קרפ מתובל בשוקולד. עושים אותו טעים וכו'.