יולדת בשבת ובחג

שאלה:

שלום כבוד הרב
אחותי ב"ה בחודש תשיעי ויכול להיות שהיא תלד בחג או בשבת.
בעיקרון התכנון שלהם הוא להזמין אמבולנס שהנהג שלו הוא גוי.
האם מותר גם לאמא להתלוות חוץ מהבעל, זה לידה ראשונה שלה וזה כן מיישב את דעתה במידה מסויימת אך יכול להיות שאם ירגיעו אותה היא תוותר. האם צריך להחמיר גם במקרה זה שהנהג המסיע הוא גוי (והוא אפילו פותח את הדלת וכו') ולנסות להגיד לה לוותר על האימא או שלא.

תודה רבה לכם.

תשובה:

שלום וברכה

אם זה מיישב את דעתה ודאי ניתן להקל ככל שהנהג הוא גוי, ולא צריך לדקדק מאוד ליישב דעתה באופנים אחרים.

חג שמח ולידה קלה!