קנית אתרוג בכל הכסף ש"אין לי"

שאלה:

עד איזה סכום אני צריך לקנות אתרוג? וחוץ מזה אני חוב שזה אפסות!
שאת כל הכסף אני צריך לשלם לאנשים שמרויחים עלי הון {כי זה "מצווה") נשמח לשמוע את דעתכם בענין
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כדי למצוא אתרוג כשר לברכה [או כדי לקיים את המצוה אם יש לך מישהו אחר לקחת ממנו כל יום…] חייב אדם להוציא עד שליש ממונו, אם יש לך לקנות אוכל אז גם אתרוג אפשר לקנות. כמה לשלם? העיקר שיהיה ודאי כשר לברכה, ניתן למצוא כזה בכמה עשרות שקלים. לגבי שאנשים מרויחים הון, זה לא מאוד מדוייק, צריך לדעת שמתוך 1,000 אתרוגים שגדלים במטע, רק מאתיים כשרים, ורק חמישים מהודרים… האתרוג הוא הפרי הכי קשה לגידול ומצריך משאבים רבים. אינני מפקפק בכך שהם מתפרנסים יפה אבל אין כאן עושק.

חג שמח, ושפע ברכה והצלחה.