קורות בטון – פי תקרה כדפנות לסוכה

שאלה:

יש לי במרפסת שתי קורות בטון מקבילות שאני רוצה להשתמש בהן כשתי דפנות לסוכה (וביניהן אני קודח קרשים ומניח סכך) הקורות נמצאות בגובה 2.5 מ' מעל הרצפה בעובי 25 ס"מ, תחתיהן אין כלום. האם ניתן להחשיבן כדפנות לפי העקרון של פי תקרה יורד וסותם, או שצריך לבנות דפנות מתחתיהן?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אנחנו סומכים על פי תקרה יורד וסותם רק לגבי דופן שלישית, אבל שתי דפנות העשויות שלמות כעריבן ודאי חייבים, שנית יש סוברים שצריך שיהיה הרוחב שלהם ד' טפחים ולא די בטפח, אמנם העיקר להלכה שדי בטפח אבל זה לא לכל הדעות, ועוד נקודה חשובה, לא די בפי תקרה לבד, יש לעשות שני קנים משני הצדדים כעין צורת הפתח.

מקורות:

ראה סוכה דף י"ח, ומחלוקת הראשונים בעירובין דף פא א, שו"ע ורמ"א סוף סימן שסא, שו"ע תרל ח, ומגן אברהם שם ס"ק יא וביאור הגר"א שם.