לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לתקן רכב ששיך לחברת השכרה

שאלה:

בראשותי רכב בליסינג (רכב חדש, 9 חודשים על הכביש) . השייך לחברת השכרה. השלדה הקדמית נפגעה. (נזק של פחחות בלבד) כמובן שאני צריך להחזיר לחברה רכב מתוקן. בפני מס' אפשרויות

א. לפנות לחברה להראות לה את הרכב ולבקש מהם שיתקנו,
זה האפשרות היקרה ביותר. הם יקחו ממני מחיר מחירון + דמי טרחה.
ב. אני יפנה למוסך מורשה של החברה של דגם הרכב, ויתקן שם. זה כמובן תיקון מצוין. אבל העלות של החלק המקורי יקר מאד.
ג. ללכת לערבים הם יחליפו. כלפי חוץ לא יראו כלום. מבחנתי זה הכי זול שיש. יתכן וזה פחות טוב מהמקורי. ויתכן שזה בדיוק כמו המקורי. הרכב יראה אחרי התיקון כמו חדש.

תשובה:

שלום וברכה,

אם התחייבת בחוזה שבינך לחברה שאתה מתחייב להודיע להם על כל נזק ולתקן דרכם את הנזק, עליך להודיע להם על הנזק והם יתקנו ויגבו מחיר מחירון + שכ"ט.

אם לא היה חוזה ביניכם שמחייב עליך לפנות למוסך מורשה שיתקן בצורה טובה. האפשרות השלישית לא רלוונטית, המזיק לא יכול לתקן במוסך של בני מיעוטים שהגזלות שם שכיחות והתיקונים לא תיקונים.

בהצלחה.