חשש שהאתרוג שנלקט אחרי ראש השנה

שאלה:

אני מבין שיתכן שמסתובב בשוק אתרוגים שנקטפו אחרי ראש השנה.
האם כדאי במקרה שלא יודעים בוודאות לקנות בהבלעה ביחד עם נרתיק של לולב ואז אין בעיה

תשובה:

אני מניח שאין סיבה לחשש, יש הכשר על האתרוגים, בפרט ששביעית בזמן הזה דרבנן ואיסור הסחורה הוא דרבנן בעלמא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מבדיקה יש חשש, חלק מהסוחרים בשווקים מחזיקים אתרוגים שנלקטו אחרי ר"ה תשפ"ב בהודאת פיהם. הבנתי גם ששב"ד של הגרנ"ק מקילים בזה מעיקר הדין ומתירים לפרדסים ברשותם להמשיך ללקוט